Monday, 12 November 2012

AKU EMO DENGAN ORANG YANG AKU SAYANG...

                            AKU EMO DENGAN ORANG YANG AKU SAYANG...

ADA SORANG KAWAN AKU NI GUNAKAN PRINSIP NI UNTUK AKU...AKU HORMAT PRINSIP ORANG TAK KISAH LAH APA PUN PRINSIP ORANG TUUUU.......

tapi kan kalau kita emo je memanjang tak pulak orang yang kita sayang tu rasa menyampah??? emo tu boleh tak kisahlah kan tapi kalau kita buat salah sikit pun dia nak emo memang sapa pun tak suka la kan...

kawan ni aku kenal di foundation...masa tu second sem la....kami can be called as BFF jugak la....dia suka untuk memberi nasihat dan semangat dekat aku...aku selalu jugak rasa dimotovasi...memang sesuatu yang bagus kan...aku kagum dengan dia sebab dia seorang yang sangat power english,,,tapi attitude dia agak kureng la..(ini bukan kutuk belakang okk sebab aku dah cerita apa yang aku rasa dekat dia and apa yang aku cerita dekat dia aku tulis dalam ni...so tamo2 cakap kutuk belakang ok)...

dia lah yang mengajar aku banyak benda baru yang aku sememangnya tak tahu langsung...banyak aktiviti yang kami lakukan bersama-sama..aku selalu jugak pergi rumah dia...family dia baik sangat dengan aku...aku terasa macam dekat rumah kalau pergi rumah dia...

suatu hari disebabkan perangai dia yang cepat emo ni membuatkan aku rasa annoyed...jadi aku pun try to be as honest as i can la dengan dia...tapi malangnya dia tak dapat terima apa yang aku cakap...so sekarang aku tahulah dia ni macam mana orangnya....SUKA MEMBERI TAPI TAK SUKA MENERIMA....suka memberi memang la bagus kan tapi dalam konteks ni dia hanya akan memberi nasihat dekat orang tapi dia takkan nak terima nasihat orang lain...sebab apa itu aku tak tahulah...tak naklah buat sangkaan yang tak elokkan...huhuhu....so sampai sekarang lah kitaorg dah tak contact even messages,twitter or apa2 medium komunikasi pun...dia ada cakap dia akan stop being emo towards me and stop loving me just because aku bagitahu apa yang aku rasa dan sebenarnyaapa yang orang sekeliling rasa....

so,kalau2 la kau terbaca blog aku, aku bukanlah ego untuk tak nak mintak maaf tapi perlu ada orang beritahu apa yang kau buat ni tak betol...memutuskan hubungan itu sememangnya langkah yang sangat tidak bijak...so aku harap kau dapat berubah dan baguslah kalau ape yang kau cakap dekat twitter tu benda yang betul..." i have changed and im no longer me'-by my ex BFF....

1 comment: