Wednesday, 17 April 2013

SIAPA AKU DI MATA KAU DAN SIAPA KAU DI MATA AKU

Benda ni tiba-tiba menjadi benda yang bermain di fikiran aku...

SIAPA AKU DI MATA KAU?

Adakah aku kawan biasa yang kau pilih unuk bersama waktu kau keseorangan tanpa teman lain di sisi? (or in the simple words aku ni just a back up plan?)

Atau aku ni kawan kau waktu suka-suka waktu kau memerlukan orang untuk bergembira dan melupakan segala duka? (or in the simple words aku ni kawan masa kau nak suka2 je?)

Atau aku ni kawan yang sememangnya berharga untuk kau yang mana satu hari nanti kau akan sedih kalau aku dah tak ada? (or in the simple words teman sejati?)

KADANG-KADANG KALAU FIKIR PESOALAN NI BOLEH BUAT AKU MENANGIS SENDIRI MENGENANG NASIB INI...

p/s: JANGAN PERNAH MENANGIS UNTUK SESUATU YANG TIDAK PASTI SEBAB LAST-LAST KITA YANG AKAN RUGI.

SIAPA KAU DI MATA AKU?

ini semua bermula dengan pandangan pertama (first impression)...

secara jujurnya aku mampu membenci seseorang tu dengan hanya first impression yang dia tunjuk depan aku...sememangnya aku sangatlah JUDGMENTAL...

ramai orang cakap jangan terlalu judgmental sebab in the future orang tu maybe akan jadi orang yang sangat rapat dengan kita...

sebenarnya bagi aku ada baik dan buruknya menjadi seorang yang judgmental ni... kadang-kadang apa yang kita rasa dapat membantu dan kadang-kadang rasa tu yang sebenarnya merosakkan kita dengan cara yang sangat halus...jadi berhati-hatilah dengan rasa itu...

bukan mudah untuk aku menganggap seseorang itu sebagai kawan rapat...tidak bermakna kalau kita selalu bersama kau sudah menjadi kawan rapat aku dan aku akan menceritakan segalanya...

namun aku tak pernah berasa yang kau menganggap aku kawan rapat kau...walaupun ia sedikit sebanyak menganggu emosi..

p/s:kadang-kadang perkara yang kita suka tak semestinya yang terbaik untuk kita..dan perkara yang kita tak suka tak semestinya buruk untuk kita...

" ALLAH KNOWS WHAT WE KNOW NOT AND HE KNOWS WHAT IS THE BEST FOR US"

No comments:

Post a Comment